www.narakord.com
www.narakord.com

Miroslav Mika Marković

Miroslav Marković,

vokalni solista i gitarista, svoje pevačko umeće usavršavao je, nakon završene srednje muzičke škole „Stanković“ u Beogradu, na odseku solo pevanje, u operskom studiju na Beogradskoj muzičkoj akademiji u klasi Slobodana Turlakova, pevajući uloge Figara u „Seviljskom berberinu“, Enrika u „Lučiji od Lamormura“ i „Ani Bolen“.

Od 1976. do 1989. godine stalni je član i solista beogradskog ansambla za ranu muziku „Renesans“. Sa ovim renomiranim ansamblom izvodio je evropsku svetovnu i crkvenu muziku, od srednjovekovne do barokne, gostujući u skoro svim zemljama Evrope, od Finske do Portugalije. Snimio je i pet muzičkih albuma.

 

Od 1995. godine nastupa kao solista beogradske opere, pevajući uloge drugog faha: Morales u „Karmen“, Montano u „Otelu“, Alsindor u „Boemima“, Marulo u „Rigoletu“, Baron u „Travijati“...

Ujedno je i dugogodišnji član, solista, a poslednju deceniju i vođa poznatog beogradskog ansambla za starogradsku muziku „Narakord“. I sa ovim ansamblom snimio je niz albuma i učestvovao u mnogim zapaženim radio i televizijskim emisijama, kao i na koncertima širom zemlje.

Osim operskih arija, starogradskih pesama i romansi, sa velikim uspehom izvodi napolitanske pesme, kao i evergreen-šlagere svetske i domaće muzike...

Miroslav - Mika Marković,

wurde in Belgrad (Serbien) geboren. An der dortigen Musikakademie perfektionierte er das Solosingen. In seiner weiteren Laufbahn wird er Solist in dem renommierten Ensemble „Renesans“ sowie 1995 an der Belgrader Oper.

Er ist er ein langjähriges Mitglied und über zehnjahrelang Frontmann des bekannten Belgrader Ensembles für altstätische Musik „Narakord“. Mit diesem Ensemble hat er eine ganze reiche von Tonträgern aufgenommen die ihn global bekannt gemacht haben. Demzufolge ist er ein gern gesehener Gast bei verschiedensten Kultur-und Musikfestivals weltweit.

Zu seinem umfangreichen Repertoire gehören geistliche Musik vom Mittelalter zum bis Barock, Opernarien, internationale Evergreens und Schlager, neapolitanische Volkslieder und russische Romanzen...

 

Ansambl NARAKORD Beograd

Miroslav Mika Marković

mob: +381 (0)63 238182

e-mail: narakord@gmail.com

web: www.narakord.com

facebook: www.facebook.com

Aktuelni programi:

Albumi:

2012. "Najbolje od Narakorda", BIVECO

2006. "A život teče dalje"
PGP-RTS

1996. "Igrale se delije"

HI-FI Centar  

1990. Pesme smo pevali stare
Juvekomerc

1983. Malo ja, malo ti
Jugoton

1981. Hej, žalim, žalim
Jugoton  

1978. Leti ‘eroplan
Jugoton

1976. "Kaži mi, kaži" PGP-RTS